RODO

INFORMACJE ZWIĄZANE Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH

DANE ADMINISTRATORA DANYCH

W świetle obowiązujących przepisów jesteśmy Administratorem państwa danych osobowych. Oznacza to, że:
ODC sp z o.o. sp. k, z siedzibą w Bielanach Wrocławskich przy ul. lrysowej 4, 55-040 Kobierzyce,

NIP: 8961547749, REGON: 363694079,

odpowiada za ich wykorzystanie w sposób bezpieczny, zgodny z umową oraz obowiązującymi przepisami.

CEL PRZETWARZANIA DANYCH

Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora danych w celu:

  • zawarcia umowy o sfinansowanie świadczeń opieki zdrowotnej;
  • realizacji umowy sfinansowania świadczeń opieki zdrowotnej;
  • realizacji umowy (przechowywania dokumentacji, jej udostępniania, jak również realizacji obowiązku informacyjnego);
  • kontaktu telefonicznego w celu realizacji umowy (telefon w sprawie jej potwierdzenia, przesunięcia, odwołania);
  • kontaktu sms w celu realizacji umowy (telefon w sprawie jej potwierdzenia, przesunięcia, odwołania);
  • kontaktu mailowego w celu przesłania aktualnych promocji w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

PRAWNIE UZASADNIONE INTERESY REALIZOWANE PRZEZ ADMINISTRATORA

Państwa dane mogą być przez nas wykorzystywane ze względu na nasz interes prawny w związku z przesyłaniem aktualnych promocji w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

INFORMACJE O ODBIORCACH DANYCH OSOBOWYCH LUB O KATEGORIACH ODBIORCÓW, JEŻELI ISTNIEJĄ

Odbiorcami przetwarzanych przez nas danych są:

  • upoważnieni pracownicy Administratora danych;
  • podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych, jeżeli dokumentacja ta jest niezbędna do zapewnienia ciągłości świadczeń zdrowotnych;
  • organy władzy publicznej, w tym Rzecznik Praw Pacjenta, Narodowy Fundusz Zdrowia, organy samorządu zawodów medycznych;
  • konsultanci krajowi i wojewódzcy, w zakresie niezbędnym do wykonywania przez te podmioty ich zadań, w szczególności nadzoru i kontroli;
  • minister właściwy do spraw zdrowia,
  • sądy, w tym sądy dyscyplinarne, prokuratura, lekarz sądowy;
  • uprawnione na mocy odrębnych ustaw organy i instytucje, jeżeli badanie zostało przeprowadzone na ich wniosek;
  • organy rentowe oraz zespoły do spraw orzekania o niepełnosprawności, w związku z prowadzonym przez nie postępowaniem;
  • podmioty prowadzące rejestry usług medycznych, w zakresie niezbędnym do prowadzenia rejestrów;
  • zakłady ubezpieczeń, za zgodą pacjenta;
  • komisje lekarskie podległe ministrowi właściwemu do spraw wewnętrznych, wojskowym komisjom lekarskim oraz komisjom lekarskim Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego lub Agencji Wywiadu, podległym Szefom właściwych Agencji;
  • osoby wykonujące zawód medyczny, w związku z prowadzeniem procedury oceniającej podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych na podstawie przepisów o akredytacji w ochronie zdrowia albo procedury uzyskiwania innych certyfikatów jakości, w zakresie niezbędnym do ich przeprowadzenia;
  • wojewódzkie komisje do spraw orzekania o zdarzeniach medycznych, w zakresie prowadzonego postępowania; spadkobiercy w zakresie prowadzonego postępowania przed wojewódzką komisją do spraw orzekania o zdarzeniach medycznych;
  • Biuro Rachunkowe;
  • Dostawca oprogramowania do prowadzenia dokumentacji w formie elektronicznej;
  • Informatyk w celu utrzymania systemu teleinformatycznego, w którym przetwarzana jest dokumentacja medyczna elektroniczna;
  • Podmioty przetwarzające na podstawie zawartej umowy, w celu realizacji umowy.

W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych, nie przekazujemy ich do Państwa trzeciego.

INFORMACJE ZWIĄZANE Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH

OKRES, PRZEZ KTÓRY DANE OSOBOWE BĘDĄ PRZECHOWYWANE, A GDY NIE JEST TO MOŻLIWE, KRYTERIA USTALANIA TEGO OKRESU

Państwa dane osobowe będą przez nas przechowywane przez cały okres trwania umowy oraz 10 lat, licząc od końca roku kalendarzowego, w którym zawarto umowę.

DANE PRZETWARZANE PRZEZ ADMINISTRATORA DANYCH

W związku z realizacją umowy konieczne jest podanie danych niezbędnych do założenia dokumentacji medycznej

Dane osobowe podawane obowiązkowo:

Zgodnie z Art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych):

  • Imię i nazwisko pacjenta
  • PESEL pacjenta
  • Adres zamieszkania
  • Numer telefonu
  •  Adres e-mail

PRAWA OSOBY, KTÓREJ DANE DOTYCZĄ

W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych, przysługuje Państwu prawo do:

  • dostępu do danych;
  • sprostowania danych;
  • usunięcia danych — w zakresie przewidzianym w obowiązujących przepisach prawnych;
  • ograniczenia przetwarzania — w zakresie przewidzianym w obowiązujących przepisach prawnych;
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania;
  • przenoszenia danych — w zakresie przewidzianym w obowiązujących przepisach prawnych;
  • cofnięcia zgody na przetwarzanie danych na podstawie wydanej uprzednio przez państwa zgody bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na Podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego — jeżeli uznają Państwo, że przetwarzanie danych odbywa się w sposób niezgodny z obowiązującymi przepisami.

PRZETWARZANIE DANYCH PRZEZ ICH PROFILOWANIE

W związku z realizacją umowy, Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane poprzez ich profilowanie. Oznacza to, że państwa dane osobowe podlegają przetwarzaniu, które ma na celu realizację umowy.

O takiej czynności zostaną Państwo poinformowani przed rozpoczęciem takiego procesu przez personel Administratora danych.

INFORMACJA W ZAKRESIE MONITORINGU WIZYJNEGO

Monitoring wizyjny stosowany jest w celu ochrony mienia oraz zapewnienia właściwego poziomu bezpieczeństwa fizycznego, obiektów i systemów, w których przetwarzane są informacje będące w posiadaniu Administratora danych oraz w których przechowywane są urządzenia do ich przetwarzania. Dane osobowe przetwarzane [w postaci monitoringu wizyjnego] są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., w związku z art. 5a ustawy z dnia 16 grudnia 2016 r. [Dz. U poz. 2259 z późn.zm] o zasadach zarzadzania mieniem państwowym w brzmieniu nadanym postanowieniami art. 155 ustawy z dnia 10  maja 2018 r. o ochronie danych osobowych. Zapisy z monitoringu wizyjnego przechowywane są przez okres 3 miesiące.

 

-A A A+

Irysowa 4, Bielany Wroc.

55-040 Kobierzyce

Biuro Obsługi Klienta

+48 71 71 22 332

Godziny otwarcia

Pon - Pt: 8:00 - 18:00

Adres e-mailowy

biuro@onedayclinic.pl
Zadzwoń Wyślij formularz

Pakiet Ideal:

Najczęściej wybierana soczewka przez cukrzyków.

349,00 zł

Zalety:

  • Filtr UV
  • Lepsza czułość kontrastu
  • Dobre widzenie na jedną odległość
  • Dobre widzenie wieczorem i w nocy

Opis pakietu:

Pakiet Ideal to jeden z czterech pakietów obejmujących soczewki jednoogniskowe asferyczne. Soczewka oferowana w tym pakiecie jest najbardziej podstawową wersją soczewki ponadstandardowej. Jak wszystkie soczewki asferyczne – zbudowana jest w taki sposób, aby możliwie najlepiej dopasowywać się do naturalnych krzywizn oka.

Soczewka ta, podobnie jak inne soczewki jednoogniskowe – umożliwia doskonałe widzenie na jedną odległość, najczęściej bliży. Druga z wad - dal musi być skorygowana przy pomocy korekcji okularowej. Soczewka z pakietu Ideal produkcji Baush & Lamb Gwarantuje idealne odwzorowanie obrazu bez zniekształceń, z możliwie najlepszą ostrością widzianego obrazu. Soczewka ta została uszlachetniona filtrem UV.


Cena pakietu nie obejmuje kosztów transportu. Koszty te ustalane są indywidualnie w zakresie 150 - 300 zł w zależności od odległości pacjenta od Kliniki oraz decyzji o noclegu.

Pakiet Ideal Plus

Idealny wybór dla osób czynnych zawodowo, pracujących przy komputerze.

599,00 zł

Zalety:

  • Filtr UV
  • Filtr Światła niebieskiego
  • Mniejsze ryzyko rozwoju komórek czerniaka w oku
  • Oczy osoby przebywającej w sztucznym oświetleniu lub przed komputerem są mniej zmęczone
  • Oczy nie są zmęczone, ani nie pieką

Opis pakietu:

Pakiet Ideal Plus to pakiet zawierający soczewkę asferyczną jednoogniskową, uszlachetnioną w filtry UV i filtr Światła Niebieskiego, który doskonale chroni oko przed powstaniem szkodliwych chorób siatkówki, takich jak AMD, – czyli zwyrodnienie plamki żółtej, które prowadzi do ślepoty. Soczewka firmy Zeiss zawarta w tym pakiecie ogranicza także możliwość rozwoju czerniaka w oku.

Działanie filtru światła niebieskiego wpływa także pozytywnie na ograniczenie bezsenności spowodowanej nadmiernym oddziaływaniem światła niebieskiego (komputery, telefony, białe światło lamp) na oczy w ciągu dnia. Taka ekspozycja oczu na tego typu światło dramatycznie wpływa na obniżenie poziomu melatoniny, co może zaburzać sen i wpływać na cykl okołodobowy. Filtr światła niebieskiego, którym uszlachetniona została soczewka z Pakietu Ideal Plus, skutecznie ogranicza tego typu zjawiska.


Cena pakietu nie obejmuje kosztów transportu. Koszty te ustalane są indywidualnie w zakresie 150 - 300 zł w zależności od odległości pacjenta od Kliniki oraz decyzji o noclegu.

Pakiet Premium

Najlepsza dla kierowców.

999,00 zł

Zalety:

  • filtr UV
  • Filtr Światła niebieskiego
  • Nie powoduje różnic w odczycie kontrastu i barw
  • Dzięki zastosowanym filtrom niweluje bezsenność

Opis pakietu:

Pakiet Premium to jeden z najlepszych pakietów obejmujących soczewki jednoogniskowe. Tak jak pozostałe soczewki tego typu – koryguje wadę wzroku na jedną odległość, natomiast korekcję wad towarzyszących trzeba nadrobić dobierając odpowiednią korekcję okularową. Pakiet Premium jest uszlachetniony w filtry UV i filtr światła niebieskiego, dzięki czemu zapobiega powstawaniu poważnych chorób siatkówki. Soczewka ta zwana potocznie „Soczewką Żółtą” jest najlepszą stosowaną soczewką w swojej klasie. Idealna dla osób pracujących godzinami przy komputerze.

Filtr światła niebieskiego wpływa także pozytywnie na produkcję melatoniny w mózgu odpowiedzialnej za sen. Ponadto, ogranicza zmęczenie i ból oczu spowodowany długą ekspozycją na światło. Budowa soczewki marki Alcon z pakietu Premium ogranicza powstawanie „efektu halo” wokół jasnego światła, dzięki czemu stanowi świetny wybór dla kierowców. Nie ma również dyskomfortu podczas wieczornego czytania. Budowa soczewki Premium oraz jej uszlachetnienia ograniczają ryzyko wystąpienia Zaćmy Wtórnej u operowanego pacjenta.


Cena pakietu nie obejmuje kosztów transportu. Koszty te ustalane są indywidualnie w zakresie 150 - 300 zł w zależności od odległości pacjenta od Kliniki oraz decyzji o noclegu.

Pakiet PREMIUM CLAREON

Najlepsza dla osób aktywnych zawodowo i zawodowych kierowców.

1399,00 zł

Zalety:

  • filtr UV
  • Filtr Światła niebieskiego
  • Bardzo wysoka ostrość widzianego obrazu
  • Minimalne ryzyko powstania „efektu halo”

Opis pakietu:

Pakiet Premium Clareon to najnowszy pakiet w naszej ofercie. Soczewka zawarta w tym pakiecie to najnowszej generacji soczewka jednoogniskowa, która pojawiła się na rynku na przełomie 2018 roku. Jej unikalność polega na zastosowaniu jednorazowego systemu wszczepiania. Soczewka produkcji czołowej marki Alcon jest załadowana do specjalnego urządzenia fabrycznie, a dzięki zastosowaniu unikalnej technologii – znacznie ułatwia wszczepienie minimalizując ryzyko powikłań. Soczewka Clareon gwarantuje doskonałą przezierność soczewki, a unikalna technologia polimeryzacji soczewki ogranicza ryzyko zjawiska glisteningu.

Soczewka Clareon, jako następca soczewki z Pakietu Premium jest wyposażona standardowo w filtr światła niebieskiego oraz filtr UV, które skutecznie ograniczają ryzyko wystąpienia poważnych chorób siatkówki. Filtr światła niebieskiego wpływa także pozytywnie na produkcję melatoniny w mózgu odpowiedzialnej za sen. Ponadto, ogranicza zmęczenie i ból oczu spowodowany długą ekspozycją na światło. Soczewka Clareon znacznie zmniejsza ryzyko powstania Zaćmy Wtórnej w operowanym oku. Świetnie sprawdzi się u zawodowych kierowców, dzięki temu, że jej budowa ogranicza występowanie „efektu halo”.


Cena pakietu nie obejmuje kosztów transportu. Koszty te ustalane są indywidualnie w zakresie 150 - 300 zł w zależności od odległości pacjenta od Kliniki oraz decyzji o noclegu.

Pakiet VIP

Idealna dla osób chcących zrezygnować z korekcji okularowej.

3299,00 zł

Zalety:

  • Filtr UV
  • Filtr światła niebieskiego
  • Posiada wszystkie właściwości soczewki z pakietu premium
  • Działa jak okulary progresywne, umożliwiając doskonałe widzenie na wszystkie odległości
  • Umożliwia całkowitą rezygnację z korekcji okularowej.

Opis pakietu:

Pakiet VIP to pakiet zawierający soczewkę asferyczną wieloogniskową, czyli taką, która usuwa wszelkie wady refrakcji w operowanym oku. Soczewka z tego pakietu produkcji marki Alcon posiada wszystkie cechy zawarte w pakiecie Premium, a jej wieloogniskowość działa jak okulary progresywne, umożliwiając doskonałe widzenie na wszystkich odległościach Dzięki temu pacjent może całkowicie zrezygnować z dotychczasowej korekcji okularowej. Uszlachetnienie filtrami UV i filtrem Światła Niebieskiego chroni siatkówkę oka przed wystąpieniem poważnych chorób siatkówki, prowadzących do ślepoty.


Cena pakietu nie obejmuje kosztów transportu. Koszty te ustalane są indywidualnie w zakresie 150 - 300 zł w zależności od odległości pacjenta od Kliniki oraz decyzji o noclegu.

Pakiet PREMIUM toricPLUS

Idealna dla osób aktywnych zawodowo z astygmatyzmem.

2048,00 zł

Zalety:

  • Filtr UV
  • Filtr światła niebieskiego
  • Korekcja astygmatyzmu
  • Gwarantuje doskonałe widzenie na jedną odległość

Opis pakietu:

Pakiet PREMIUM toricPLUS to pakiet zawierający soczewkę asferyczną jednoogniskową toryczną, czyli taką, która koryguje astygmatyzm w operowanym oku. Soczewka z tego pakietu produkcji marki Alcon posiada wszystkie cechy zawarte w pakiecie Premium, a jej jednoogniskowość umożliwia doskonałe widzenie na jedną odległość. Uszlachetnienie filtrami UV i filtrem Światła Niebieskiego chroni siatkówkę oka przed wystąpieniem poważnych chorób siatkówki, prowadzących do ślepoty.


Cena pakietu nie obejmuje kosztów transportu. Koszty te ustalane są indywidualnie w zakresie 150 - 300 zł w zależności od odległości pacjenta od Kliniki oraz decyzji o noclegu.

Pakiet VIP toricPLUS

Idealna dla osób z astygmatyzmem chcących całkowicie zrezygnować z korekcji okularowej.

5599,00 zł

Zalety:

  • Filtr UV
  • Filtr światła niebieskiego
  • Korekcja astygmatyzmu
  • Gwarantuje doskonałe widzenie na wszystkich odległościach

Opis pakietu:

Pakiet VIP toricPLUS to pakiet zawierający soczewkę asferyczną wieloogniskową toryczną, czyli taką, która koryguje astygmatyzm w operowanym oku. Soczewka z tego pakietu produkcji marki Alcon posiada wszystkie cechy zawarte w pakiecie Premium, a ponadto umożliwia doskonałe widzenie na wszystkich odległościach, dzięki czemu pacjent może zrezygnować całkowicie z dotychczas stosowanej korekcji okularowej. Uszlachetnienie filtrami UV i filtrem Światła Niebieskiego chroni siatkówkę oka przed wystąpieniem poważnych chorób siatkówki, prowadzących do ślepoty.


Cena pakietu nie obejmuje kosztów transportu. Koszty te ustalane są indywidualnie w zakresie 150 - 300 zł w zależności od odległości pacjenta od Kliniki oraz decyzji o noclegu.

Skuteczne leczenie zaćmy w OneDayClinic

Skuteczne leczenie zaćmy w ODC

Zobacz, co mówią o nas pacjenci